Ana içeriğe atla

GIF'ten APNG'ye

GIF'ler iyidir, hoştur ama bazı eksikliklikleri vardır. Bu yüzden insanlar GIF'in yerini alabilecek yeni biçimler çıkarmıştır, çıkarmaktadır. APNG de GIF'e alternatif biçimlerden biridir.

APNG (Animated Portable Network Graphics), PNG için henüz onaylanmamış bir hareketli görüntü biçimidir. PNG dosyalarının tıpkı GIF görüntü biçimindeki gibi hareketli ve animasyonlara sahip olmasını sağlar.

Peki elinizdeki GIF'leri APNG'ye çevirmek isterseniz ne yapacaksınız? Bunun için yapabilecekleriniz arasında gif2apng'yi kullanmak bir seçenek olabilir.

gif2apng, GIF animasyonlarını APNG biçimine çeviren basit bir komut satırı uygulamasıdır. Oluşturulan APNG dosyalarının boyutunu asıl GIF'ten küçük olmasını sağlayarak APNG dosyalarının boyutunun devasa olması gerektiği yanılgısını da yıkmaktadır.

gif2apng'nin Pardus için paketini şuradan bulabilirsiniz. Kullanmak için:

gif2apng anim.gif

komutunu GIF dosyasının bulunduğu dizininin içinden vermeniz yeterlidir. Eğer sık kullanmayı düşünüyorsanız bir servisi menüsü yaparak içerik menüsüne de ekleyebilirsiniz GIF'ten APNG'ye dönüştürücü ismiyle.




Kaynaklar:
PardusWiki - APNG
Leecher MODS - gif2apng
gif2apng.sf.net

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Örümcek Adam

Aslında bunun dersini GIMP'e uyarlayacaktım bir iki hafta önce, hatta yarısına kadar ekran görüntülerini de çektim fakat sonra sıkılıp yarım bırakmıştım. Neden sonra bugün bitirdim yarım yamalak. Ayrıca bir de şöyle bir böcek adam var (doğru düzgün bağlantı bile veremeyeceğiz artık).

Önemli GIMP Kısayol Tuşları

Hede Kısayol Araçkutusu Fırça P Silgi Shift+E Renkleri değiştir X Öntanımlı renkler D Dosya Yeni resim Ctrl+N Resim aç Ctrl+O Resmi yeni bir katman olarak aç Ctrl+Alt+O Kaydet Ctrl+S Farklı bir isimle kaydet Shift+Ctrl+S Çıkış Ctrl+Q Görünüm Tam ekran F11 Hızlı maskeleme Shift+Q Yaklaş (Büyült) + Uzaklaş (Küçült) - 1:1 Görüntü 1