Ana içeriğe atla

KolourPaint'te Dokunmatik Tabletle Resim Kırpmak

Dizüstü kullanmaya başladığım günlerde farem olmadığı, şimdi ise çok fazla alıştığım için sadece klavye ve dokunmatik tablet kullanıyorum bilgisayarı kontrol etmek için. Dokunmatik tablet ayarlarını doğru bir şekilde yaptığınız zaman her şeyi kolayca gerçekleştirebiliyorsunuz, yalnız resim kırpma dışında.

Aslında benim gibi takıntılı değilseniz, ne olacak en fazla kenarlarda bir iki piksel diyebilecekseniz bu yazıyı okumanıza bile gerek yok. Bu yazı benim gibiler için geliyor. İlk önce ekran görüntümüze verelim, üzerinden konuşmamıza devam edelim.


Tam ekran bir ekran görüntüsü aldınız ve bunu dokunmatik tabletinizle kırpmak istiyorsunuz. Eğer şanslıysanız bunu tek seferde başarırsınız ama değilseniz işiniz biraz zor. İlk önce tam olarak köşeyi tutturmanız gerekir. Eğer çok az içeriden alırsanız o kadar büyük bir problem değildir ama dışarıdan alırsanız işiniz zor. Ayrıca biraz büyük bir alanı kırpmanız gerekiyorsa hızlı bir hareket yapmanız gerekir çünkü tabletinizin boyu buna yetmeyebilir ve hız eşittir daha büyük alan.

Diyelim kırpma işlemini almak istediğiniz görüntüye zarar vermeden  yapmayı başardınız ama aşağı ve sağ bölgede fazla alanlar kaldı. Bunun için endişelenmenize hiç gerek yok, yapmanız gereken sağdaki ve aşağıdaki taşıma kutucuklarını tutmak ve içeri çekmek sadece. İşte bu kadar. Eğer üst ve solda olsaydı bu fazla alanlar ne olacak peki. Ben söyleyeyim yine, hiç iyi olmayacaktı, çünkü solda ve üstte taşıma kutucukları yok, tek başınasınız.

Tek başınasınız ama çaresiz misiniz, tabii ki hayır. Resim> Döndür yolunu takip edin veya basitçe Ctrl + F kısayolunu kullanın ve resim döndürme aracını çalıştırın. Ekran görüntüsünü bir kez yatay ve bir kez de dikey döndürün.



Sağdaki ve aşağıdaki taşıma kutucukları yardımıyla fazla alanlardan kurtulun. Döndür aracıyla resmi düzeltin, bir kez daha yatay ve dikey döndürerek. Resminizi kaydedin. Günlüğünüzdeki yazıya okuyucularınıza tertemiz bir ekran görüntüsü ulaştıracak olmanın iç huzuruyla ekleyin.

İşte böyle ilginç bir KolourPaint yazısının daha sonuna geldik sevgili okuyucular. Şimdi bu yazının nedeni olan yazıma başlayabilirim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Örümcek Adam

Aslında bunun dersini GIMP'e uyarlayacaktım bir iki hafta önce, hatta yarısına kadar ekran görüntülerini de çektim fakat sonra sıkılıp yarım bırakmıştım. Neden sonra bugün bitirdim yarım yamalak. Ayrıca bir de şöyle bir böcek adam var (doğru düzgün bağlantı bile veremeyeceğiz artık).

Önemli GIMP Kısayol Tuşları

Hede Kısayol Araçkutusu Fırça P Silgi Shift+E Renkleri değiştir X Öntanımlı renkler D Dosya Yeni resim Ctrl+N Resim aç Ctrl+O Resmi yeni bir katman olarak aç Ctrl+Alt+O Kaydet Ctrl+S Farklı bir isimle kaydet Shift+Ctrl+S Çıkış Ctrl+Q Görünüm Tam ekran F11 Hızlı maskeleme Shift+Q Yaklaş (Büyült) + Uzaklaş (Küçült) - 1:1 Görüntü 1