Ana içeriğe atla

Blender Hayalet Avcıları


Blender'da gizli dosyaların görüntülenmemesi için bir seçenek olduğunu biliyor muydunuz? Ben az önce öğrendim bu oldukça aradığım özelliğin hali hazırda var olduğunu.

İpucu2: Pardus 2009'da Blender'ın dilini Türkçe'ye çevirmek için burada anlatılanlara ek olarak buradakileri de (tr_TR.UTF-8) yapmanız gerektiğini biliyor muydunuz. Bunu da az önce öğrendim. Ama nedense Türkçe dışındaki dillerde işe yaramıyor.

İpucu3: Sık ziyaret ettiğiniz Yazıtipi, eklenti, betik, ses, resim ve tarama için kullanılan dizin yollarını File Paths üzerinden tanımlayabileceğiniz ve her seferinde ta ev dizininizden bu dizinlere koşmak zorunda kalmayacağınızı biliyor muydunuz? Bunu da az önce öğrendim.

Sizin de Blender kullanımıyla ilgili bildiğiniz ipuçları varsa, yorum yapmaya buyurunuz :)

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Merhaba Blender 2.5 sürümü çıktı ve onun Türkçe çevirisi nasıl yüklenir. Aşağıdaki sayfalardan çeviriyi aldım ama çalışmıyor. Sizden de bir öneri bekliyorum.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,19262.0.html
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,27485.msg329956.html#new
Anıl Özbek dedi ki…
Merhaba,

Şu an Pardus 2011 depolarında Blender'ın 2.5 serisi eklenmediği [1] için önceki sürümlerde yapılması gerekenlerden bir farkı var mı bilmiyorum çeviri dosyalarının kullanımının.

Bu konuda size en doğru yardımı verecek kişileri BlenderTR'de [2] bulabilirsiniz.

Orada sorarsanız büyük ihtimalle çözüm bulacağınızı tahmin ediyorum.

Kolay gelsin.

[1] http://hata.pardus.org.tr/show_bug.cgi?id=17786
[2] http://www.blendertr.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

Örümcek Adam

Aslında bunun dersini GIMP'e uyarlayacaktım bir iki hafta önce, hatta yarısına kadar ekran görüntülerini de çektim fakat sonra sıkılıp yarım bırakmıştım. Neden sonra bugün bitirdim yarım yamalak. Ayrıca bir de şöyle bir böcek adam var (doğru düzgün bağlantı bile veremeyeceğiz artık).

Önemli GIMP Kısayol Tuşları

Hede Kısayol Araçkutusu Fırça P Silgi Shift+E Renkleri değiştir X Öntanımlı renkler D Dosya Yeni resim Ctrl+N Resim aç Ctrl+O Resmi yeni bir katman olarak aç Ctrl+Alt+O Kaydet Ctrl+S Farklı bir isimle kaydet Shift+Ctrl+S Çıkış Ctrl+Q Görünüm Tam ekran F11 Hızlı maskeleme Shift+Q Yaklaş (Büyült) + Uzaklaş (Küçült) - 1:1 Görüntü 1