Ana içeriğe atla

IOGraph: Fareniz Neler Yapmış

IOGraph'ı Theodore J. Gould'un menülerin konumu hakkındaki düşüncelerini paylaştığı Does menu location matter? başlıklı günlük yazısında duydum.

Uygulama, sitesinde "IOGraph'ı açın, işinizi yaparken sanat da yapın" tadında anlatılıyor. Daha önceleri ismi MousePath olan uygulamanın ilk geliştiricisi Anatoly Zenko, daha sonra Andrey Shipilov da geliştirmeye katılarak IOGraph'ın şu anki halini almasını sağlamışlar.
IOGraph, ücretsiz bir uygulama ama isterseniz PayPal ile geliştiricilerine destek olabilirsiniz. Sitesinde yeniden dağıtılabilirliğine dair bir bilgi yok, ayrıca hiçbir GNU/Linux dağıtımı için paketlenmemiş görünüyor. Bununla birlikte uygulamayı kolayca indirip
java -jar IOGraph.jar
komutuyla çalıştırabilir veya şuradaki alternatif yöntemlerin birinden yararlanabilirsiniz. Uygulama GNU/Linux dışında Mac ve Windows üzerinde de çalışıyor.
Masaüstü için pek fazla alternatifi olmayan bu uygulamayı, Twitter veya Facebook üzerinden takip edebilirsiniz.
Çevrimiçi olarak yararlanabileceğim böyle bir şey olsaydı ne iyi olurdu, ziyaretçilerimin alışkanlıklarını öğrenir, onlar için daha faydalı olmak için çalışırdım diyorsanız şuraya göz atabilirsiniz.
Pek Java sever biri olmasam da bu dilde IOGraph gibi harika uygulamalar yazılıyor kimi zaman. Uygulamayı eğlence, sanat veya bir grafik arayüz tasarımcısıysanız kullanıcıların bilgisar üzerindeki alışkanlıklarıyla ilgi bilgi toplamak için kullanabilirsiniz.

IOGraph'ı çalıştırdığınız andan itibaren fareyle yapmış olduğunuz tüm hareketler kaydedilmeye başlanıyor. Ekran üzerinde yapmış olduğunuz hareketler çizgiler olarak, imlecin sabit kaldığı durumlar ise daireler olarak ifade ediliyor. Fare imleci bir noktada ne kadar uzun kalırsa çizilen daire de o kadar büyük oluyor.
IOGraph ile işiniz bittiğinde çıkan sonucu ister olduğu gibi isterseniz de o anki ekrandan bir görüntü üzerine yerleştirerek resim olarak kaydedebilirsiniz.

Daha fazla bilgi için SSS'ye bakabilir ya da geliştiricileriyle iletişime geçebilirsiniz.


Bağlantılar:

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Örümcek Adam

Aslında bunun dersini GIMP'e uyarlayacaktım bir iki hafta önce, hatta yarısına kadar ekran görüntülerini de çektim fakat sonra sıkılıp yarım bırakmıştım. Neden sonra bugün bitirdim yarım yamalak. Ayrıca bir de şöyle bir böcek adam var (doğru düzgün bağlantı bile veremeyeceğiz artık).

Önemli GIMP Kısayol Tuşları

Hede Kısayol Araçkutusu Fırça P Silgi Shift+E Renkleri değiştir X Öntanımlı renkler D Dosya Yeni resim Ctrl+N Resim aç Ctrl+O Resmi yeni bir katman olarak aç Ctrl+Alt+O Kaydet Ctrl+S Farklı bir isimle kaydet Shift+Ctrl+S Çıkış Ctrl+Q Görünüm Tam ekran F11 Hızlı maskeleme Shift+Q Yaklaş (Büyült) + Uzaklaş (Küçült) - 1:1 Görüntü 1