Ana içeriğe atla

Krita Artık Çizime Yoğunlaşacak

Krita geliştiricilerinden Cyrille Berger günlüğünde yaptığı açıklamada Krita'nın fotoğraf desteğini resmi olarak sürdürmeyeceklerini bildirdi. Ana amaçlarını güzel bir çizim yazılımı oluşturmak olduğunu bildiren Berger, fotoğraflarla çalışmak için halihazırda var olan GIMP, digiKam ve Qtpfsgui gibi yazılımların kullanılabileceğini de ekledi.



Bence son derece doğru bir karar. İnsanların bazen cesur olması ve sadece yeni özellikler eklemesi değil bazı özelliklerden de kurtulması gerekiyor.

Yorumlar

şaban kuş dedi ki…
Doğruyu söylemek gerekirse Krita son sürümüyle GIMP'in 2.8 sürümü ile ulaşmak istediği noktaya çoktan varmış durumda. Örneğin yazı aracının sahip olduğu yetenekler kullanıcının işini oldukça kolaylaştırıyor. Alt/üst indis, metin içinde istediğin harfin yazıtipini, biçimini değiştirebilmek... Bunlar güzel özellikler. Umarım bu hızlı gelişim süreci sekteye uğramadan pozitif ivmeyle devam eder..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Örümcek Adam

Aslında bunun dersini GIMP'e uyarlayacaktım bir iki hafta önce, hatta yarısına kadar ekran görüntülerini de çektim fakat sonra sıkılıp yarım bırakmıştım. Neden sonra bugün bitirdim yarım yamalak. Ayrıca bir de şöyle bir böcek adam var (doğru düzgün bağlantı bile veremeyeceğiz artık).

Önemli GIMP Kısayol Tuşları

Hede Kısayol Araçkutusu Fırça P Silgi Shift+E Renkleri değiştir X Öntanımlı renkler D Dosya Yeni resim Ctrl+N Resim aç Ctrl+O Resmi yeni bir katman olarak aç Ctrl+Alt+O Kaydet Ctrl+S Farklı bir isimle kaydet Shift+Ctrl+S Çıkış Ctrl+Q Görünüm Tam ekran F11 Hızlı maskeleme Shift+Q Yaklaş (Büyült) + Uzaklaş (Küçült) - 1:1 Görüntü 1