Ana içeriğe atla

Luminance HDR 2.1.0

Luminance HDR, High Dynamic Range (Yüksek Dinamik Aralık) fotoğraflar oluşturmak için bir grafik arayüz uygulamasıdır. GNU/Linux, Microsoft Windows ve Mac OS X işletim sistemlerinin üçü üzerinde de kullanılabilir. Aşağıdaki Libre Graphics World'un hazırlamış olduğu videoyu izleyerek Luminance HDR'nin en önemli yeniliklerine hızlı bir bakış atabilirsiniz.


Luminance HDR 2.1.0 in few words from Alexandre Prokoudine on Vimeo.

Yeni sürüm hakkında daha fazla bilgiyi Luminance HDR 2.1.0 sees the light, the dark and the inbeetween başlıklı yazıda ve resmi sürüm duyurusunda bulabilirsiniz.

Luminance HDR hemen hemen bütün GNU/Linux dağıtımlarının deposunda bulunuyor. Pardus'un önceki sürümlerinde de depoda bulunuyordu ama 2011 için paketlenmesi henüz tamamlanmadı. Bununla birlikte PardusWiki üzerinden kurulumu hakkında bilgi alabilirsiniz.

Son olarak yukarıdaki hata kaydında Luminance HDR'nin Türkçe çevirileri bulunuyor, bunların en son sürüm için düzenlenmesi ve üst geliştiricilere iletilmesi harika olurdu. Bunun için zamanı olanlar ilgilenebilir isterse.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Örümcek Adam

Aslında bunun dersini GIMP'e uyarlayacaktım bir iki hafta önce, hatta yarısına kadar ekran görüntülerini de çektim fakat sonra sıkılıp yarım bırakmıştım. Neden sonra bugün bitirdim yarım yamalak. Ayrıca bir de şöyle bir böcek adam var (doğru düzgün bağlantı bile veremeyeceğiz artık).

Önemli GIMP Kısayol Tuşları

Hede Kısayol Araçkutusu Fırça P Silgi Shift+E Renkleri değiştir X Öntanımlı renkler D Dosya Yeni resim Ctrl+N Resim aç Ctrl+O Resmi yeni bir katman olarak aç Ctrl+Alt+O Kaydet Ctrl+S Farklı bir isimle kaydet Shift+Ctrl+S Çıkış Ctrl+Q Görünüm Tam ekran F11 Hızlı maskeleme Shift+Q Yaklaş (Büyült) + Uzaklaş (Küçült) - 1:1 Görüntü 1