Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Kasım, 2007 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

GIMP ve Photoshop Eklentileri

GIMP'de zaten her şeyi yapmak için yeteri kadar öte beri var ama yine de değişik arayış içinde olanlar için PSPI adında bir eklenti sayesinde PS eklentilerini (plug-ins, 8bf) çalıştırabileceklerini söylemek isterim. PSPI'yi yükledikten sonra ~/.gimp-2.x/plug-ins dizinine kopyalayın, daha sonra GIMP'i açtıktan sonra 8bf dosyalarının yerini belirtin ve mutlu son. İnternet üzerinden araştırma yaparak ücretsiz olarak veya belli bir meblağ ödeyerek sahip olabileceğiniz bir çok eklentiye ulaşabilirsiniz. Her eklenti çalışmıyor, deneme yapmaktan başka bir çare yok gibi işe yarar şeyler bulmak için, yukarıda resmini gördüğünüz eklentiyi sevdim mesela. Teşekkürler tml ye, WINE geliştiricilerine, GIMP yazarlarına ve kullandığım eklentilerin sahiplerine gidiyor. Sevgi, saygı, dostluk, kardeşlik ve gölgelerin gücü adına maidis blogger'dan bildirdi.

3B Ekran Görüntüsü

En son gOS 'un ana sayfasında görmüştüm ekran görüntüsüne üç boyutlu hava verilmiş bir çalışmayı. Bugün de registry.gimp.org 'a bakarken bu işi olabildiğince otomatik yapan bir eklenti buldum. İsmi 3D Screenshot . Yazarı Mathieu Piette, GIMP 2.4 de çalışmasından sorumlu kişi ise David. Yalnız 4:3 de biraz saçmalıyor 16:10'da ise oldukça mükemmel. Hakkında biraz daha bilgi edinmek istiyorsanız burayı ve burayı ziyaretten memnun kalabilirsiniz. Eğer eklentiyi doğru yere kopyaladıktan sonra yine de menüde yer almıyorsa kodun son kısmını biraz değiştirirseniz sorun ortadan kalkar. Ben el emeği göz nuru olsun isterim diyenler için de .

Gimp Dersleri "İki"

Olgun Adem Kaya 'nın hazırlamış olduğu çeşitli (katman modları, ItexT logo, su yüzeyi etkisi, crome logo, cam efektli logo tasarımı, ...) ders notlarına buradan erişebilirsiniz.

Gimp Dersleri "Bir"

İlk önce internet üzerinden bulabileceğiniz GIMP ile alakadar Türkçe içerikleri yazayım. Dilara VARDAR 'ın hazırlamış olduğu ders notlarına buradan ulaşabilirsiniz. Daha önce GIMP veya benzeri bir program kullanmadıysanız, iyi bir başlangıç noktası.

GIMP Bir Şeydir

Nasıl başlamalı söze. Zannetmiyorum ki gerek olsun GIMP şudur demeye. Tek satırda da bırakmamalı, bir şeyler yazmalı. "GNU Image Manipulation Program" yazılımımızın (sahiplenme de gözden kaçmıyor) adı -göbek adı- soyadıdır, ben ona yine GIMP demeye devam edeceğim. GIMP'den daha çok bu blog hakkında bahsetsem daha hayırlı olur, meraklı bedenler için. Her zamanki motivasyon kaynağım olan can sıkıntısı beni böyle bir blog açmaya itti. Yaptığım denemeler eğer başarıyla sonuçlanırsa ve burada paylaşmaya tenezzül edersem (havada aristokrat kokusu var) şenlenir bu blog da, belki amacına bile ulaşır. Kullanılan yöntemler, fotoğraflar, resimler benim değilse sahibini ve kaynağını belirteceğime, hastalıkta ve sağlıkta montaj yapacağıma, siz okuyucularıma saygıda kusur etmeyeceğime and içerim (yarasın).